وظیفه والدین و دست اندرکاران امور فرهنگی است که به استفاده کودکان و نوجوانان از بازی های رایانه ای در جامعه و خانواده سمت و سو داده و نگرش و فعالیت بازی آنها را به بازی های فکری و خرید بازی فکری به جای بازی های رایانه ای تغییر دهند.
بازی فکری در رشد ذهنی و افزایش ضریب هوشی کودکان فوق العاده موثرند.
بازی های فکری نوعی آفرینندگی، فرآیند ذهنی، شیوه تفکر و رویکردی در حل مساله است که کمک مبتکرانه ای برای درک و فهم کودک، بویژه در سال های ابتدای دبستان می کند.
باید توجه داشت که دور شدن از فضای مجازی و رایانه ای برای کودکان بویژه کودکان عصر حاضر و نیز ایجاد فضای مستقیم برای آنها در کنار هم و پرداختن به بازی های فکری جمعی، باعث بالا بردن خلاقیت می شود. به طور کلی بازی های فکری مهارت های مختلفی را تقویت می کنند.دسته بندی های بسیار گوناگونی وجود دارد.میتوان دسته بندی را به تعداد تمامی مهارتهایی که برای یک انسان بزرگسال در جامعه امروزی لازم است افزایش داد. اول از همه باید بگوییم که بازیهای فکری فقط برای بچهها نیست. بزرگترها هم باید بازی کنند. در مقاله تاثیر بازی برای تقویت حافظه کودکان گفتیم که هر چقدر که بیشتر از مغزتان کار بکشید سلولها و نورون های مغزتان قویتر و حافظه تان قویتر میشود و بازی بویژه بازی های فکری تاثیر زیادی در تقویت حافظه دارند. بازیهای فکری مغز انسان را فعال تر نگه میدارند و باعث تقویت مهارتهای شناختی افراد میشوند،همچنین از ابتلا به بیمارییهایی نظیر آلزایمر جلوگیری میکنند.
بازی دونه به معرفی بازیهایی می پردازد که بیشتر اهداف آموزشی، فکری دارند و هدفمند هستند.معمولا هر بازی مهارتهای متنوعی را پوشش میدهد.طبیعی است که بیان کردن تمام مهارتهایی که یک بازی به طور مستقیم یا غیر مستقیم داراست امکانپذیر نیست.پس در همه بازیها تنها به مهمترین مهارتها اشاره شده است.
به قول دکتر نغمه گو تا می توانید بازی کنید!